• 1000m2 showroom
  • 5000 tevreden klanten
  • Hoofdimporteur
  • De beste service
  • Bekend van tv
  • Alles op voorraad

Wilt u er heerlijk warm bij zitten deze winter? Denk er dan eens over na om een pelletkachel aan te schaffen. Een uniek systeem dat door middel van een regelmatige verbranding uw woning of pand snel en efficiënt verwarmd. Het is een elektronische houtkachel die automatisch wordt aangestuurd en de houtpellets optimaal verbrand. Deze brandstof, in de vorm van kleine houten korrels, is zeer milieuvriendelijk en erg betaalbaar. Ideaal voor de Hollandse koude dagen!

Een schone verbranding bij een pelletkachel

Van buiten lijkt de pelletkachel enigszins op een normale houtkachel, omdat je door het glas aan de voorkant de vlammen van de branding kan zien. Van binnen is de kachel echter uitgerust met een moderne techniek, inclusief een ingebouwd computersysteem dat de verbranding regelt en de kachel controleert. Hierdoor draait de pelletkachel op een een ideale en schone verbranding. De pellets worden in de voorraadruimte van de kachel opgeslagen en vervolgens via een vijzel naar het brandgedeelte vervoerd.

Wat verbrand de pelletkachel

Pellets zijn kleine korrels hout die onder hoge druk zijn samengeperst. Ze worden gemaakt uit zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie. Er worden geen toevoegingen gebruikt en er worden ook geen gekapte bomen voor gebruikt. Door de optimale verbranding en de milieuvriendelijke productie van de pellets is de pelletkachel dus goed voor uw portemonnee én voor de natuur. Een ideale combinatie waarmee u met een gerust hart de winter tegemoet kan gaan. Voor meer informatie over het gebruik of de aanschaf van een pelletkachel kunt u altijd terecht bij een van onze medewerkers.